Vermut amb patates, olives i musclos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Txema Martínez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tribia, Masquefa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 120 g d'olives arbequines
  • Per als musclos en escabetx de vi blanc
  • 1 kg de musclos frescos
  • 50 g de sucre blanc
  • 50 g d'oli d'oliva arbequina
  • 1 cullerada de pebre dolç
  • 1 got petit de vi blanc
  • 1 xopet de vinagre de vi blanc
  • pell de llimona ratllada
  • pell de taronja ratllada
  • branquetes de romaní i farigola
  • llorer
  • Per a les patates fregides
  • 200 g de patata agra pelada (2 de mitjanes)
  • 0,5 l d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • pell de llimona ratllada
  • pell de taronja ratllada
  • romaní i farigola

PREPARACIÓ

Per fer els musclos en escabetx de vi blanc, obriu els musclos en una cassola, amb l'oli ja calent i refredeu-los ràpidament en un bol amb aigua i gel. Seguidament, traieu-los la closca.

A continuació, en la mateixa cassola amb l'aigua de la cocció dels musclos, afegiu-hi el got de vi blanc, el pebre dolç, el vinagre, el sucre i les herbes aromàtiques, deixeu-ho reduir fins a obtenir una quarta part del líquid; uns 10 minuts, coleu-ho i aboqueu aquest líquid calent damunt d'un bol amb els musclos. Després, assaoneu-ho amb el pebre i les pells ratllades al moment de llimona i de taronja i deixeu-ho marinar com a mínim 12 hores a la nevera.

Per fer les patates fregides, escalfeu l'oli fins que agafi la temperatura ideal per fregir, uns 180 graus.

Mentrestant, peleu les patates i talleu-les amb la mandolina, molt fines. Quan l'oli ja estigui ben calent, fregiu-les fins que agafin un color daurat. Tot seguit, escorreu-les, deixeu-les sobre paper absorbent i aromatitzeu-les amb sal, pebre, ratlladura de llimona i de taronja.

I ja per acabar, poseu els musclos, amb cura, en una llauna de conserva, o un recipient que us agradi, guarniu-ho amb una branqueta de romaní, poseu les patates en una copa de còctel i un cornet de paper i acabeu-ho de guarnir amb una mica de farigola i romaní. Finalment, serviu alhora les patates, els musclos i les olives.
Anar al contingut