Vermut amb patates, olives i musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Txema Martínez
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tribia, Masquefa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 120 g d'olives arbequines
- Per als musclos en escabetx de vi blanc
- 1 kg de musclos frescos
- 50 g de sucre blanc
- 50 g d'oli d'oliva arbequina
- 1 cullerada de pebre dolç
- 1 got petit de vi blanc
- 1 xopet de vinagre de vi blanc
- pell de llimona ratllada
- pell de taronja ratllada
- branquetes de romaní i farigola
- llorer
- Per a les patates fregides
- 200 g de patata agra pelada (2 de mitjanes)
- 0,5 l d'oli d'oliva
- sal
- pebre
- pell de llimona ratllada
- pell de taronja ratllada
- romaní i farigola
PREPARACIÓ
Per fer els musclos en escabetx de vi blanc, obriu els musclos en una cassola, amb l'oli ja calent i refredeu-los ràpidament en un bol amb aigua i gel. Seguidament, traieu-los la closca.
A continuació, en la mateixa cassola amb l'aigua de la cocció dels musclos, afegiu-hi el got de vi blanc, el pebre dolç, el vinagre, el sucre i les herbes aromàtiques, deixeu-ho reduir fins a obtenir una quarta part del líquid; uns 10 minuts, coleu-ho i aboqueu aquest líquid calent damunt d'un bol amb els musclos. Després, assaoneu-ho amb el pebre i les pells ratllades al moment de llimona i de taronja i deixeu-ho marinar com a mínim 12 hores a la nevera.
Per fer les patates fregides, escalfeu l'oli fins que agafi la temperatura ideal per fregir, uns 180 graus.
Mentrestant, peleu les patates i talleu-les amb la mandolina, molt fines. Quan l'oli ja estigui ben calent, fregiu-les fins que agafin un color daurat. Tot seguit, escorreu-les, deixeu-les sobre paper absorbent i aromatitzeu-les amb sal, pebre, ratlladura de llimona i de taronja.
I ja per acabar, poseu els musclos, amb cura, en una llauna de conserva, o un recipient que us agradi, guarniu-ho amb una branqueta de romaní, poseu les patates en una copa de còctel i un cornet de paper i acabeu-ho de guarnir amb una mica de farigola i romaní. Finalment, serviu alhora les patates, els musclos i les olives.
A continuació, en la mateixa cassola amb l'aigua de la cocció dels musclos, afegiu-hi el got de vi blanc, el pebre dolç, el vinagre, el sucre i les herbes aromàtiques, deixeu-ho reduir fins a obtenir una quarta part del líquid; uns 10 minuts, coleu-ho i aboqueu aquest líquid calent damunt d'un bol amb els musclos. Després, assaoneu-ho amb el pebre i les pells ratllades al moment de llimona i de taronja i deixeu-ho marinar com a mínim 12 hores a la nevera.
Per fer les patates fregides, escalfeu l'oli fins que agafi la temperatura ideal per fregir, uns 180 graus.
Mentrestant, peleu les patates i talleu-les amb la mandolina, molt fines. Quan l'oli ja estigui ben calent, fregiu-les fins que agafin un color daurat. Tot seguit, escorreu-les, deixeu-les sobre paper absorbent i aromatitzeu-les amb sal, pebre, ratlladura de llimona i de taronja.
I ja per acabar, poseu els musclos, amb cura, en una llauna de conserva, o un recipient que us agradi, guarniu-ho amb una branqueta de romaní, poseu les patates en una copa de còctel i un cornet de paper i acabeu-ho de guarnir amb una mica de farigola i romaní. Finalment, serviu alhora les patates, els musclos i les olives.