Verdures amb tòfona

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones:
  • 1 tòfona negra d'uns 20 g
  • un manat d'espàrrecs verds petits
  • 500 cl de brou de gallina
  • 2 patates petites blanques fetes al caliu
  • 80 g de celerí
  • 4 alls tendres
  • 50 g de pèsols

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 15 minuts

1. Poseu el brou de gallina en un cassó i feu-lo bullir. Escaldeu les verdures tallades dos minuts i, després, poseu-les en un bol amb brou de gallina fred de la nevera i glaçons, perquè es refredin. Reserveu al damunt d'un paper absorbent el celerí, els alls tendres, els espàrrecs i els pèsols.
2. En una paella antiadherent, marqueu totes les verdures fins que siguin al dente.
3. Reduïu el brou de gallina perquè quedi consistent com una salsa, i ratlleu-hi la tòfona negra.
4. Emplateu les verdures en un plat fondo i amaniu-ho amb el brou amb la tòfona. Si us n'ha sobrat, podeu tallar-ne a làmines pel damunt, o guardar-ne amb uns quants ous, que, quan els fregiu, faran olor i tindran gust de tòfona.