Verdures al wok i bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Llorenç Vañlñs
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Blanc (Hotel Mandarin Oriental)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 320 g de bacallà dessalat (llom)
  • 160 g tripes de bacallà dessalades
  • 200 g pak choi (col xinesa)
  • 200 g tirabecs
  • 200 g mini pastanaga
  • 200 g carxofes
  • 200 g carbassa
  • 200 g col
  • 200 g col blanca xinesa
  • 200 g coliflor
  • 2 g cibulet picat
  • 60 g all picat
  • 40 g gingebre fresc picat
  • 1 bitxo fresc
  • oli d'oliva, sal i pebre
  • 1/2 got d'aigua mineral

PREPARACIÓ

Per començar, un cop tingueu les tripes dessalades i netes, assequeu-les i poseu-les al forn a 70 graus durant unes 3 hores, remenant-les de tant en tant. Seguidament, fregiu-les en una paella amb oli ben calent fins que es bufin i quedin cruixents, com les xips. Quan estiguin fredes, esmicoleu-les amb les mans i reserveu-les.

A continuació, talleu les carxofes a vuitens, la carbassa a dauets, les cols en juliana, el pak choi en juliana i la coliflor en flors. Després, poseu la meitat de l'oli al wok, escalfeu-lo i salteu-hi l'all picat, el gingebre i el bitxo picant durant dos minuts, sense que es cremi. Tot seguit, poseu-hi l'oli restant i aneu-hi afegint les verdures,

seguint aquest ordre: les cols, les carxofes, la carbassa, la coliflor, el pak choi, la minipastanaga i els tirabecs, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant 4 minuts més.

Mentrestant, sense perdre de vista el wok, esqueixeu el bacallà a trossos no gaire petits.

Finalment, afegiu al wok l'aigua mineral, que provocarà un vapor que acabarà de cuinar les verdures, deixeu-ho coure 4 minuts més i, quan l'aigua ja s'hagi gairebé evaporat, poseu-hi el bacallà esqueixat, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, emplateu les verdures del wok i pel damunt poseu-hi el cibulet picat i els xips de tripa de bacallà.
Anar al contingut