Verats en escabetx de cítrics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Herce
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Palau lo mirador, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 3 verats
- 1 mango
- 12 espàrrecs verds
- 3 talls de pernil serrà
- 1 cullerada d'ametlles laminades
- assortiment d'amanides (escarola, lollorosa, etc.)
- oli
- sal
- pebre Per a l'escabetx de cítrics:
- 1 taronja
- 1 taronja agra
- 1 llimona -1 mandarina
- 1 aranja
- 1 got de vi blanc
- oli d'oliva 0,4
- 1 canó de canyella
- mitja fulla de llorer
- 3 grans de pebre negre
- 3 grans d'all
- sal
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat preparant l'escabetx.
Poseu un cassó, i a parts iguals, el suc de llimona, el de taronja, el de taronja agra, el de mandarina, el d'aranja, el vinagre de vi blanc i el vi blanc. Afegiu-hi els alls, la fulla de llorer, la canyella i el pebre en gra i deixeu-ho bullir 10 minuts. Mentrestant, poseu oli en una safata d'anar al forn i col.loqueu-hi el pernil serrà. La cocció al forn ha de ser de 10 minuts a 175 graus. Tireu l'oli d'oliva al cassó (el doble de la barreja de cítrics), saleu-ho i feu-ho bullir 10 minuts.
Poseu un cassó, i a parts iguals, el suc de llimona, el de taronja, el de taronja agra, el de mandarina, el d'aranja, el vinagre de vi blanc i el vi blanc. Afegiu-hi els alls, la fulla de llorer, la canyella i el pebre en gra i deixeu-ho bullir 10 minuts. Mentrestant, poseu oli en una safata d'anar al forn i col.loqueu-hi el pernil serrà. La cocció al forn ha de ser de 10 minuts a 175 graus. Tireu l'oli d'oliva al cassó (el doble de la barreja de cítrics), saleu-ho i feu-ho bullir 10 minuts.