Verats amb pèsols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Paquita Reixach
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de mar

INGREDIENTS

  • 8 verats
  • 2 kg de pèsols amb beina
  • 1/2 l de brou
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 pastanaga
  • 1 tija d'api
  • 1 manat d'alls tendres
  • 4 brots de julivert
  • 8 patates tendres
  • 2 cebes tendres
  • 1 enciam
  • oli, sal i pebre Per a la picada:
  • 50 g d'ametlles
  • 2 grans d'all

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i quan estigui calent incorporeu-hi una fulla de llorer, l'api i la pastanaga.
Quan agafi color, afegiu-hi el tomàquet triturat sense grana, una mica de sal i remeneu-ho. Quan la ceba estigui una mica transparent, incorporeu-hi els alls tendres. Barregeu-ho i afegiu-hi les patates amb pell i les cebes tendres. Torneu a remenar-ho i incorporeu-hi l'enciam. Barregeu-ho bé i afegiu-hi el brou, que haureu preparat amb verdura, dues potes i una ala de pollastre i pedrer, i deixeu-ho bullir uns 10 minuts. Després incorporeu-hi els pèsols, una mica més de brou i una branca de menta. Deixeu-ho bullir una mica més. Mentrestant, feu la picada amb sal, alls i ametlles. A continuació retireu el llorer de la cassola. Després afegiu una mica de caldo de la cassola a la picada. Barregeu-ho i incorporeu la picada a la cassola. Quan els pèsols estiguin cuits, saleu els verats i poseu-los a la cassola. Deixeu-ho coure durant 5 minuts. Finalment, tapeu la cassola abans de servir el plat.