Verats a la graella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Bañeras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 4 peces de verat
- sal
- pebre
- fonoll
- oli d'oliva
- 2 ous durs
- 600 g de pèsols
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 4 grans d'all
- 1 pebrot
- julivert
- un got de vi blanc
- fumet de verat
- 4 patates
- sal
- oli d'oliva verge Per a la picada:
- 3 grans d'alls
- safrà
- pinyons torrats
- julivert
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, poseu oli en una cassola, incorporeu-hi la ceba, l'all i el pebrot trinxats i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
Després, poseu-hi els tomàquets escaldats, pelats i sense llavors, remeneu-ho i afegiu-hi el vi blanc. Per fer la picada, poseu sal, pinyons, julivert, all i safrà en un morter, tritureu-ho i afegiu-hi una mica de fumet. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit i remeneu-ho. Afegiu-hi el fumet de peix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Després, afegiu-hi l'ou bullit esmicolat. Per fer els lloms de verat, salpebreu-los i fregiu-los en una paella. En una altra paella, poseu la patata que prèviament haureu bullit, pelada i aixafada amb una forquilla. Per acabar, deixeu reposar els pèsols durant 3 minuts, emplateu-ho i decoreu-ho amb fonoll i sal gruixuda.
Després, poseu-hi els tomàquets escaldats, pelats i sense llavors, remeneu-ho i afegiu-hi el vi blanc. Per fer la picada, poseu sal, pinyons, julivert, all i safrà en un morter, tritureu-ho i afegiu-hi una mica de fumet. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit i remeneu-ho. Afegiu-hi el fumet de peix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Després, afegiu-hi l'ou bullit esmicolat. Per fer els lloms de verat, salpebreu-los i fregiu-los en una paella. En una altra paella, poseu la patata que prèviament haureu bullit, pelada i aixafada amb una forquilla. Per acabar, deixeu reposar els pèsols durant 3 minuts, emplateu-ho i decoreu-ho amb fonoll i sal gruixuda.