Verats a la graella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Bañeras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 4 peces de verat
  • sal
  • pebre
  • fonoll
  • oli d'oliva
  • 2 ous durs
  • 600 g de pèsols
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 4 grans d'all
  • 1 pebrot
  • julivert
  • un got de vi blanc
  • fumet de verat
  • 4 patates
  • sal
  • oli d'oliva verge Per a la picada:
  • 3 grans d'alls
  • safrà
  • pinyons torrats
  • julivert

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, poseu oli en una cassola, incorporeu-hi la ceba, l'all i el pebrot trinxats i deixeu-ho coure durant 20 minuts.
Després, poseu-hi els tomàquets escaldats, pelats i sense llavors, remeneu-ho i afegiu-hi el vi blanc. Per fer la picada, poseu sal, pinyons, julivert, all i safrà en un morter, tritureu-ho i afegiu-hi una mica de fumet. A continuació, incorporeu els pèsols al sofregit i remeneu-ho. Afegiu-hi el fumet de peix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, incorporeu la picada a la cassola, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Després, afegiu-hi l'ou bullit esmicolat. Per fer els lloms de verat, salpebreu-los i fregiu-los en una paella. En una altra paella, poseu la patata que prèviament haureu bullit, pelada i aixafada amb una forquilla. Per acabar, deixeu reposar els pèsols durant 3 minuts, emplateu-ho i decoreu-ho amb fonoll i sal gruixuda.