Verat amb escabetx suau amb amanida, peres i magranes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Salvador Casaseca
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
  • Informació nutricional
    +Obre

    Elaboració molt rica en antioxidants que provenen tant del peix blau com de les fruites., i ens protegirà contra l'envelliment precoç.

INGREDIENTS

  • 4 verats grossos
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d'all
  • 1 pera
  • 1/2 magrana
  • enciams variats
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 branqueta de farigola
  • sajolida
  • pebre en gra
  • 1 tija d'api
  • sal
  • 100 g de farina
  • vinagre de poma
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 2 culleradetes de mel
  • una mica d'aigua o fumet

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els verats, traieu-ne les espines, talleu-los en filets, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant.
Quan estiguin dauradets retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.A continuació, coleu l'oli de fregir el verat, poseu-lo en una cassola i sofregiu-hi la ceba, el porro, les pastanagues, l'api i els alls tot tallat a dauets. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el vi, el vinagre, la mel, la sal i el pebre i deixeu-ho reduir una estona. Després, poseu-hi el brou, el llorer, el romaní, la farigola, la sajolida i els verats, i deixeu-ho coure a foc suau durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu els enciams en un costat del plat, a l'altre poseu-hi la pera tallada a làmines, cobriu-la amb el verat, salseu-lo amb l'escabetx i guarniu el plat amb els grans de magrana.