Verat amb escabetx suau amb amanida, peres i magranes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Salvador Casaseca
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
- Informació nutricional -Obre
Elaboració molt rica en antioxidants que provenen tant del peix blau com de les fruites., i ens protegirà contra l'envelliment precoç.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 verats grossos
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 4 grans d'all
- 1 pera
- 1/2 magrana
- enciams variats
- 2 fulles de llorer
- 1 branqueta de romaní
- 1 branqueta de farigola
- sajolida
- pebre en gra
- 1 tija d'api
- sal
- 100 g de farina
- vinagre de poma
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1/2 copa de vi blanc
- 2 culleradetes de mel
- una mica d'aigua o fumet
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu els verats, traieu-ne les espines, talleu-los en filets, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant.
Quan estiguin dauradets retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.A continuació, coleu l'oli de fregir el verat, poseu-lo en una cassola i sofregiu-hi la ceba, el porro, les pastanagues, l'api i els alls tot tallat a dauets. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el vi, el vinagre, la mel, la sal i el pebre i deixeu-ho reduir una estona. Després, poseu-hi el brou, el llorer, el romaní, la farigola, la sajolida i els verats, i deixeu-ho coure a foc suau durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu els enciams en un costat del plat, a l'altre poseu-hi la pera tallada a làmines, cobriu-la amb el verat, salseu-lo amb l'escabetx i guarniu el plat amb els grans de magrana.
Quan estiguin dauradets retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.A continuació, coleu l'oli de fregir el verat, poseu-lo en una cassola i sofregiu-hi la ceba, el porro, les pastanagues, l'api i els alls tot tallat a dauets. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi el vi, el vinagre, la mel, la sal i el pebre i deixeu-ho reduir una estona. Després, poseu-hi el brou, el llorer, el romaní, la farigola, la sajolida i els verats, i deixeu-ho coure a foc suau durant uns minuts.I ja per acabar, emplateu els enciams en un costat del plat, a l'altre poseu-hi la pera tallada a làmines, cobriu-la amb el verat, salseu-lo amb l'escabetx i guarniu el plat amb els grans de magrana.