Verat al forn amb cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Catalina Soler
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
INGREDIENTS
- 4 verats
- 8 llenques de cansalada amb pebre
- 4 patates
- 2 cebes
- 3 alls
- 1 tomàquet gros
- julivert
- 4 claus d'espècie
- pebre vermell picant
- cordill
- oli
- sal
- Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 3 o 4 fulles de julivert
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu el verat, traieu-ne les espines, obriu-lo per la meitat, farciu-lo amb la cansalada tallada a trossets, tanqueu-lo, lligueu-lo amb un cordill i reserveu-lo.
A continuació, en una safata amb oli poseu-hi una capa de rodanxes de patata, cobriu-la amb ceba tallada a la juliana, poseu-hi a sobre el tomàquet tallat a rodanxes, els alls laminats, una mica de julivert, la sal, el pebre vermell i els claus d'espècie i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Seguidament, afegiu-hi el verat i torneu-ho a coure al forn durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu els grans d'all i les fulles de julivert en un morter i tritureu-ho amb la mà de morter.
I ja per acabar, deslligueu el verat, emplateu-lo, poseu-li la picada per sobre i poseu-hi al costat la patata amb la ceba i el tomàquet.
A continuació, en una safata amb oli poseu-hi una capa de rodanxes de patata, cobriu-la amb ceba tallada a la juliana, poseu-hi a sobre el tomàquet tallat a rodanxes, els alls laminats, una mica de julivert, la sal, el pebre vermell i els claus d'espècie i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Seguidament, afegiu-hi el verat i torneu-ho a coure al forn durant 10 minuts més.
Per fer la picada, poseu els grans d'all i les fulles de julivert en un morter i tritureu-ho amb la mà de morter.
I ja per acabar, deslligueu el verat, emplateu-lo, poseu-li la picada per sobre i poseu-hi al costat la patata amb la ceba i el tomàquet.