Ventresca de tonyina amb oli

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses

INGREDIENTS

  • 1 kg de ventresca de tonyina tallada a daus de 50 g
  • oli d'oliva o de gira-sol
  • 1 culleradeta de pebre negre- 6 branquetes de fonoll sec
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 3 tires de pell de llimona
  • gasa per fer un farcellet amb les herbes

PREPARACIÓ

Un cop netejats i salats, col·loqueu els daus de tonyina en una plata de doble fons, i poseu-los a la nevera, durant 24 hores.
Passat aquest temps, eixugueu-los amb paper de cuina. Prepareu un farcellet embolicant el llorer, les tires de pell de llimona, el pebre negre, la farigola i el fonoll, amb una gasa. Tot seguit, poseu la tonyina i el farcellet d'herbes dins d'un bol, i cobriu-ho amb oli. Tapeu-lo amb paper d'alumini i feu-ho coure al bany maria, a foc lent, i durant 30 minuts. Ja per acabar, poseu la tonyina i el farcellet dins d'un pot esterilitzat, i acabeu-lo d'omplir amb l'oli. Podeu conservar-lo a la nevera un màxim de 8 o 10 dies. Aquesta recepta també la podeu fer amb bonítol.
Anar al contingut