Ventresca de tonyina amb arrop de cirera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 800 g de ventresca de tonyina
  • 400 g de meló
  • 400 g de síndria
  • 400 g de cireres
  • 2 albergínies
  • 1/2 l de vi negre
  • 1 cullerada de sucre
  • flor de sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer l'arrop poseu en un cassó el meló, la síndria i les albergínies tot tallat a trossos grossos.
Després tireu-hi les cireres sense pinyol tallades per la meitat, el sucre i el vi. Feu-ho coure durant una hora aproximadament fins que agafi una textura de melmelada.

Mentrestant en una paella amb una mica d'oli, coeu-hi la ventresca de tonyina procurant que quedi ben daurada per fora i força crua de dins.

Cobriu el fons del plat amb l'arrop, a sobre poseu-hi la ventresca, tireu-hi una mica de sal i un raig d'oli. Guarniu el plat amb unes quantes cireres al voltant.