Ventall

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xocoa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 100 g de clares d'ou
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'ametlla en pols Per a la trufa cuita:
  • 200 g de nata
  • 300 g de xocolata de cobertura Per guarnir:
  • sucre de llustre

PREPARACIÓ

Comenceu muntant les clares a punt de neu. Afegiu-hi l'ametlla en pols, remenant amb molta cura, i poseu-ho en una mànega pastissera.
Feu els discos sobre una plata de forn amb un paper absorbent (de carnisseria), i poseu-la al forn uns 5 minuts a 200º. A part, poseu a bullir la crema de llet en un cassó. Tot seguit, aboqueu la cobertura de xocolata en un bol, afegiu-hi la meitat de crema de llet i remeneu-ho ben remenat. Quan ja estigui desfeta, incorporeu-hi la resta de crema de llet i remeneu-la fins que estigui ben lligada. Deixeu-la refredar 30 minuts i després poseu-la a la nevera unes 2 hores. Traieu els ventalls del forn i deixeu-los refredar. Col·loqueu la trufa sobre un ventall i alliseu-la amb forma una mica cònica. Tapeu-la amb l'altre ventall, posat al revés que el primer i aplaneu-lo. Deixeu-ho a la nevera 1 hora. Un cop passat aquest temps, poseu-hi la trufa per sobre i alliseu-la amb la paleta. Espolseu-hi el sucre llustre pel damunt. Finalment, talleu els ventalls en quatre trossos i serviu-los.