Venegret (Amanida de verdures) - Gómel, Bielorússia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, el Vendrell

INGREDIENTS

  • 2 remolatxes cuites
  • 3 patates
  • 2 pastanagues
  • 3 cogombres marinats
  • 150 g de col fermentada
  • 1 ceba tendra
  • oli de gira-sol
  • sal

PREPARACIÓ

Feu coure les patates i les pastanagues senceres al vapor. Un cop cuites, peleu-les. Talleu-les a daus petits i feu el mateix amb la remolatxa i els cogombres.
Poseu-ho en un bol gros i remeneu-ho.
Peleu i talleu menuda la ceba tendra i afegiu-la al bol.
Per últim, aboqueu-hi la col fermentada i amaniu-ho amb oli de gira-sol, que és més suau, i remeneu-ho perquè quedi tot ben amanit. Saleu-la al vostre gust i deixeu-la reposar a la nevera.
Serviu la venegret ben fresca.