Vegetable soup / Anraith glasraí (Crema de verdures) - Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Brian i Seamus, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 10 persones:
  • 4 patates
  • 5 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 bròquil
  • 1 api
  • 1 ceba grossa
  • llavors de coriandre
  • crema de llet
  • julivert
  • llorer
  • pebre
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates i talleu-les a trossos grossos. Raspeu la pell de les pastanagues i talleu-les a rodanxes. Trossegeu el bròquil i l'api (només les tiges, sense les fulles). Talleu els porros i la ceba a trossos.
Poseu un bon tros de mantega en una olla; quan s'hagi desfet, aboqueu-hi els trossos de ceba i enrossiu-los una mica. Després, afegiu-hi la resta d'hortalisses. Remeneu-ho i, passats un parell de minuts, condimenteu-ho amb unes quantes llavors de coriandre, una fulla de llorer, julivert trinxat i salpebreu-ho generosament. Torneu a remenar-ho perquè els condiments es barregin bé amb les verdures i deixeu que cogui durant un parell de minuts.
Afegiu aigua a l'olla fins que les verdures quedin ben cobertes i deixeu que coguin, amb l'olla tapada.
Quan les verdures siguin cuites, passeu tot pel túrmix per tal d'aconseguir un crema ben fina. Si convé, rectifiqueu-la de sal i pebre.
A l'hora de servir-la afegiu-hi un rajolí de crema de llet per sobre i guarniu-la amb unes quantes fulles de julivert.