Vedella amb poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Farré (botiguera de Santa Coloma de Queralt)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Al tallar la ceba s'allibera un oli volàtil que al arribar als ulls produeix àcid sulfúric que ens provoca picor i llagrimeig.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1/2 kg de vedella (filet de pobre)
- 2 cebes
- 2 tomàquets (de penjar)
- 4 pomes golden
- 1 l de cervesa
- farina
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu els talls de vedella, enfarineu-los i en una cassola fregiu-los amb oli ben calent. Un cop fregits, traieu-los de la cassola i reserveu-los.
En la mateixa cassola on heu fregit la carn, sofregiu-hi la ceba picada, el tomàquet ratllat i una poma ratllada, sense pell i sense cor.
Mentrestant, peleu la resta de pomes, traieu-ne el cor amb un aparell de treure cors, i talleu-les a rodelles, de manera que us quedarà el forat al mig.
A continuació, quan estigui el sofregit, aproximadament després de 10 minuts, poseu-hi la vedella i els talls de poma. Seguidament, aboqueu-hi la cervesa i deixeu-ho a foc lent fent xup-xup durant uns 20 minuts sense remenar perquè no es trenquin les pomes.
I ja per acabar, ja podeu servir-ho.
En la mateixa cassola on heu fregit la carn, sofregiu-hi la ceba picada, el tomàquet ratllat i una poma ratllada, sense pell i sense cor.
Mentrestant, peleu la resta de pomes, traieu-ne el cor amb un aparell de treure cors, i talleu-les a rodelles, de manera que us quedarà el forat al mig.
A continuació, quan estigui el sofregit, aproximadament després de 10 minuts, poseu-hi la vedella i els talls de poma. Seguidament, aboqueu-hi la cervesa i deixeu-ho a foc lent fent xup-xup durant uns 20 minuts sense remenar perquè no es trenquin les pomes.
I ja per acabar, ja podeu servir-ho.