Vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mateu Dolcet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mateu, Alcarràs
INGREDIENTS
- 1 kg de jarret de vedella
- 1 cabeça d'alls
- 1 pastanaga
- 3 claus d'olor
- 1 got de vi ranci
- 1 tasseta d'oli d'oliva
- 4 patates
- 200 g de bolets variats
- 12 ametlles
- all, julivert
- sal, pebre
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, l'all i el julivert i tritureu-ho amb el morter.
A continuació, poseu en una cassola amb una mica d'oli la vedella tallada a daus, la ceba picada, la pastanaga tallada a rodanxes, els claus d'olor, la cabeça d'alls, la sal i el vi ranci.
Cobriu-ho tot amb aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja.
Tot seguit, poseu-hi les patates tallades a daus.
Passats 30 minuts, afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot durant 15 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb oli, salteu els bolets i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu l'estofat de vedella i guarniu-lo amb els bolets i amb una mica de julivert picat.
A continuació, poseu en una cassola amb una mica d'oli la vedella tallada a daus, la ceba picada, la pastanaga tallada a rodanxes, els claus d'olor, la cabeça d'alls, la sal i el vi ranci.
Cobriu-ho tot amb aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant una hora i mitja.
Tot seguit, poseu-hi les patates tallades a daus.
Passats 30 minuts, afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot durant 15 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb oli, salteu els bolets i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu l'estofat de vedella i guarniu-lo amb els bolets i amb una mica de julivert picat.