Vedella amb bambú i bolet.

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Maria Kao
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Shangai, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de vedella (crostó)
  • 100 g de bolets xinesos
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou
  • 50 g de fècula de patata
  • 15 g de gingebre
  • 1 gra d'all
  • salsa de soja
  • oli de gira-sol
  • 1/2 l de brou d'au
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la vedella tallada ben petita en un bol.
Afegiu-hi sal, una mica d'ou batut i fècula de patata (o de blat de moro). Barregeu-ho tot fins que la carn quedi ben compacta. A continuació, fregiu-la en una fregidora amb oli de gira-sol ben calent. No us ha de quedar gaire daurada. Un cop fregida la vedella, escorreu-la. Tot seguit, poseu una mica d'oli en una paella, i quan estigui calent, daureu-hi un gra d'all picat (prèciament macerat en oli) i el gingebre i la ceba tendra, també tallats petits. Salteu-ho i després incorporeu-hi la vedella. Tireu-hi també els bolets xinesos amb una mica de l'aigua en què els haureu tingut en remull, el bambú i els pèsols. Aneu-ho saltant, i uns minuts després, aboqueu-hi uns quants cullerots de brou d'au. Diluïu la fècula amb una mica d'aigua i tireu-la a la paella, així aconseguireu que la salsa sigui més espessa. Rectifiqueu-ho de sal, poseu-hi salsa de soja i poc després ja tindreu el plat a punt.