Varéniki (Crestes de formatge) - Ucraïna

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Oksana Golliak, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 gots de farina
  • 3/4 de got de llet
  • 1 ou
  • 1/2 culleradeta de sal
  • Per al farciment:
  • formatge fresc (tipus Burgos o mató)
  • 1 ou

PREPARACIÓ

Barregeu la farina i la sal en un bol.
Bateu l'ou amb la llet i, després, passeu-ho al bol de la farina. Barregeu-ho procurant que no hi quedi cap grumoll i deixeu-ho reposar uns 40 minuts.
Mentrestant, prepareu el farciment desfent el formatge fresc amb l'ou batut. Poseu-hi un pessic de sal (si voleu els varénikisalats) o una culleradeta de sucre (si els voleu dolços). Reserveu-ho.
Treballeu una mica la massa i feu-ne boletes. Estireu les boletes amb el corró de manera que us quedin les peces d'uns 6 centímetres de diàmetre, rodones i ben primes. Farciu cada peça amb una mica del formatge que teniu reservat i tanqueu-la donant-li forma de mitja lluna. Aixafeu fort les vores perquè no s'escapi el farciment en coure-les.
Poseu una cassola al foc amb aigua abundant i una punta de sal. Quan arrenqui el bull feu-hi coure els varéniki, posant-los a la cassola d'un en un perquè no s'enganxin i es trenquin. Han de coure uns 5-7 minuts.
Un cop cuits, traieu-los de la cassola i poseu-los en un plat amb una mica de mantega perquè no s'enganxin. Serviu-los amb salsa de nata agra o qualsevol altra salsa que us agradi.

Nota:
També podeu farcir els varéniki amb una barreja de formatge fresc i patata (com en alguns pobles de muntanya ucraïnesos) o amb nabius o guindes.

Anar al contingut