Tzatziki (Amanida de iogurt amb cogombre) - Grècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Thanásis Daradoumis, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 iogurts grecs (300 g) o iogurts catalans de llet de xai
  • 2 cogombres de mida mitjana
  • 4-6 alls triturats
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • una mica de vinagre
  • olives negres
  • pebre vermell
  • sal
  • 50 g d'ametlles triturades (opcional)

PREPARACIÓ

Ratlleu el cogombre bastant fi, però no massa.
Premeu la massa de cogombre amb la mà per treure'n tota l'aigua.
En un bol, barregeu-lo amb la sal, l'all, el iogurt i el vinagre.
Per últim, afegiu-hi l'oli i remeneu-ho per amalgamar ben bé tots els ingredients.
Serviu aquesta crema amb unes quantes olives negres per sobre, junt amb un polsim de pebre vermell. S'hi pot posar més o menys all segons si es vol que la crema sigui més o menys picant. També s'hi poden afegir ametlles triturades, que hi donen un gust molt especial.