Turnedó de conill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Aroa Núñez
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, LLEIDA
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, com les panses, les orellanes... són aliments interessants que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de conill
- 300 g de carn picada de porc
- 100 g de botifarra negra
- 1 manat d'espinacs frescos
- 1 cullerada de panses
- 6 prunes
- 6 orellanes
- 1 culleradeta de pinyons
- 2 ous
- 4 cullerada de pa rallat
- Per a la salsa:
- 1/2 porro
- 1/2 pastanaga
- 1 tomàquet madur
- 1 ceba
- farina
- mantega
- Per a la samfaina:
- 2 tomàquets
- 1 cebes
- 1 grans d'all
- 1 pebrots vermells
- 1 albergínies
- oli d'oliva verge extra
- sal
PREPARACIÓ
PER FER LA SALSA DE CONILL:
Rostim els ossos de conill amb una mica d'oli en una cassola fins que estiguin ben torrats uns 15 min
Després, hi afegim la bresa de verdures i les daurem, 15 min.
Hi afegim la farina i la deixem enrossir, 2 min.
Ho remullem amb aigua just fins a cobrir-la.
Ho deixem reduir, 2 h 30 min.
Colem la salsa i la reduïm en un cassó amb uns daus de mantega.
PER FER EL CONILL:
Preescalfem el forn.
Desossem el conill i el salpebrem.
A banda, barregem manualment en un bol gros tots els ingredients de la farsa: la carn picada, les panses, les prunes, els pinyons, el pa ratllat, les orellanes senceres, la sal, el pebre.
Pelem la botifarra i la tallem per la meitat al llarg.
Farcim el conill amb la farsa, unes fulles d'espinacs, i una tira de botifarra negra.
Després, tanquem/cosim el conill
El posem en una safata de forn juntament amb un bol d'aigua perquè hi hagi humitat i no es ressequi la carn.
El rostirem de forma clàssica. 160°c /180°c 1 h
PER FER LA SAMFAINA:
Tallem les verdures a daus petits (tomàquet, cebes, all, pebrots, albergínies).
En una cassola amb oli d'oliva verge extra sofregim les verdures totes alhora.
Ho deixem coure a foc suau fins que estigui ben confitat, 35 min.
Rectifiquem el punt de sal.
Traiem el fil del conill.
El tallem a talls.
EMPLATAT:
Emplatem una base de salsa, a sobre, el conill, i al costat, la samfaina.
Rostim els ossos de conill amb una mica d'oli en una cassola fins que estiguin ben torrats uns 15 min
Després, hi afegim la bresa de verdures i les daurem, 15 min.
Hi afegim la farina i la deixem enrossir, 2 min.
Ho remullem amb aigua just fins a cobrir-la.
Ho deixem reduir, 2 h 30 min.
Colem la salsa i la reduïm en un cassó amb uns daus de mantega.
PER FER EL CONILL:
Preescalfem el forn.
Desossem el conill i el salpebrem.
A banda, barregem manualment en un bol gros tots els ingredients de la farsa: la carn picada, les panses, les prunes, els pinyons, el pa ratllat, les orellanes senceres, la sal, el pebre.
Pelem la botifarra i la tallem per la meitat al llarg.
Farcim el conill amb la farsa, unes fulles d'espinacs, i una tira de botifarra negra.
Després, tanquem/cosim el conill
El posem en una safata de forn juntament amb un bol d'aigua perquè hi hagi humitat i no es ressequi la carn.
El rostirem de forma clàssica. 160°c /180°c 1 h
PER FER LA SAMFAINA:
Tallem les verdures a daus petits (tomàquet, cebes, all, pebrots, albergínies).
En una cassola amb oli d'oliva verge extra sofregim les verdures totes alhora.
Ho deixem coure a foc suau fins que estigui ben confitat, 35 min.
Rectifiquem el punt de sal.
Traiem el fil del conill.
El tallem a talls.
EMPLATAT:
Emplatem una base de salsa, a sobre, el conill, i al costat, la samfaina.