Turnedó de conill

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Aroa Núñez
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, LLEIDA
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca, com les panses, les orellanes... són aliments interessants que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 kg de conill
  • 300 g de carn picada de porc
  • 100 g de botifarra negra
  • 1 manat d'espinacs frescos
  • 1 cullerada de panses
  • 6 prunes
  • 6 orellanes
  • 1 culleradeta de pinyons
  • 2 ous
  • 4 cullerada de pa rallat
  • Per a la salsa:
  • 1/2 porro
  • 1/2 pastanaga
  • 1 tomàquet madur
  • 1 ceba
  • farina
  • mantega
  • Per a la samfaina:
  • 2 tomàquets
  • 1 cebes
  • 1 grans d'all
  • 1 pebrots vermells
  • 1 albergínies
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

PER FER LA SALSA DE CONILL:

Rostim els ossos de conill amb una mica d'oli en una cassola fins que estiguin ben torrats uns 15 min

Després, hi afegim la bresa de verdures i les daurem, 15 min.

Hi afegim la farina i la deixem enrossir, 2 min.

Ho remullem amb aigua just fins a cobrir-la.

Ho deixem reduir, 2 h 30 min.

Colem la salsa i la reduïm en un cassó amb uns daus de mantega.

PER FER EL CONILL:

Preescalfem el forn.

Desossem el conill i el salpebrem.

A banda, barregem manualment en un bol gros tots els ingredients de la farsa: la carn picada, les panses, les prunes, els pinyons, el pa ratllat, les orellanes senceres, la sal, el pebre.

Pelem la botifarra i la tallem per la meitat al llarg.

Farcim el conill amb la farsa, unes fulles d'espinacs, i una tira de botifarra negra.

Després, tanquem/cosim el conill

El posem en una safata de forn juntament amb un bol d'aigua perquè hi hagi humitat i no es ressequi la carn.

El rostirem de forma clàssica. 160°c /180°c 1 h

PER FER LA SAMFAINA:

Tallem les verdures a daus petits (tomàquet, cebes, all, pebrots, albergínies).

En una cassola amb oli d'oliva verge extra sofregim les verdures totes alhora.

Ho deixem coure a foc suau fins que estigui ben confitat, 35 min.

Rectifiquem el punt de sal.

Traiem el fil del conill.

El tallem a talls.

EMPLATAT:

Emplatem una base de salsa, a sobre, el conill, i al costat, la samfaina.
Anar al contingut