Turnedó de bacallà amb salsa de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Álvarez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Vallès, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 morros de bacallà dessalat
- 4 talls fins de cansalada
- 2 mangos
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de sucre.
- Per a la salsa de gerds:
- 100 g de gerds
- 1 got de Pedro Ximénez
PREPARACIÓ
Per començar, escorreu el bacallà ja dessalat, assequeu-lo amb un drap, emboliqueu-lo amb la cansalada, passeu-lo per farina i poseu-lo en una paella amb una mica d'oli a foc suau de 6 a 10 minuts.
Mentrestant, per fer la salsa de gerds, poseu el Pedro Ximénez en una paella al foc i flamegeu-lo. Seguidament, afegiu-hi els gerds i deixeu-ho reduir.
A continuació, peleu els mangos, talleu-los a trossos i confiteu-los en un cassó amb la mantega i el sucre de 6 a10 minuts.
Finalment, passeu la salsa de gerds pel colador xinès.
I ja per acabar, colloqueu el mango confitat al centre del plat, poseu-hi el bacallà a sobre i banyeu-lo amb la salsa de gerds.
Mentrestant, per fer la salsa de gerds, poseu el Pedro Ximénez en una paella al foc i flamegeu-lo. Seguidament, afegiu-hi els gerds i deixeu-ho reduir.
A continuació, peleu els mangos, talleu-los a trossos i confiteu-los en un cassó amb la mantega i el sucre de 6 a10 minuts.
Finalment, passeu la salsa de gerds pel colador xinès.
I ja per acabar, colloqueu el mango confitat al centre del plat, poseu-hi el bacallà a sobre i banyeu-lo amb la salsa de gerds.