Turbot amb samfaina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Planas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casamar

INGREDIENTS

  • 3/4 kg de turbot
  • 200 g de ceba
  • 200 g de carbassó
  • 175 g d'albergínia
  • 150 g de pebrot verd
  • 150 g de pebrot vermell
  • 400 g de tomàquet
  • 50 g d'olives negres
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer la samfaina, sofregiu la ceba picada en una paella.
Quan estigui transparent, incorporeu-hi el pebrot verd i el pebrot vermell picats. Per fer l'olivada, poseu les olives sense pinyol i una mica d'oli en un pot per triturar. Tritureu-ho amb un 'túrmix'. Tot seguit, incorporeu el carbassó, l'albergínia i el tomàquet a la samfaina. A continuació, feu el turbot en una paella molt calenta amb una mica d'oli. Comenceu pel costat de la carn. Mentrestant, salpebreu la samfaina i aparteu-la del foc. I ja per acabar, emplateu la samfaina, poseu el turbot a sobre i decoreu-ho amb l'olivada.