Turbot amb escabetx de canyella i porro

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Dídac Alcoriza
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Galaxó - Hotel Casa Fuster, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de turbot
  • 4 carxofes
  • 1 manat de porros
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 5 g de pebre vermell en gra
  • 1 canó de canyella
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Talleu el porro en rodanxes i confiteu-lo en un cassó amb oli i unes branques de canyella.
Quan estigui ben confitat, afegiu-hi el vinagre balsàmic i retireu el cassó del foc.

A continuació, netegeu les carxofes i bulliu-les durant 5 minuts en un cassó amb aigua i unes gotes de suc de llimona perquè no s'ennegreixin. Després, salteu les carxofes en una paella amb oli.

Tot seguit, saleu els talls de turbot per la banda de la carn i feu-lo coure en una paella amb l'oli molt calent. Primer per la banda de la pell, i després tombeu-lo.

I ja per acabar, emplateu el turbot, poseu-hi les carxofes per sobre i napeu el peix amb l'escabetx de porro. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal Maldon i pebre vermell en gra.
Anar al contingut