Tupina i rostit de porc amb vi de nous i nyàmeres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Fabra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn magra de porc ja està considerada com carn blanca, és a dir, una carn amb poca quantitat de greix equivalent al pollastre, al gall d'indi o al conill.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de llaminera de porc d'uns 80 g cadascun
  • 400 g de costella de porc
  • 400 ml d'oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 300 ml de vi de nous
  • 300 g de nyàmeres
  • 4 tomàquets petits
  • 4 pastanagues petites
  • sal
  • Per a la picada:
  • 50 g d'avellanes
  • 10 g de xocolata
  • 1/2 gra d'all
  • 4 fulles de julivert

PREPARACIÓ

Per començar, feu la picada amb les avellanes, la xocolata, el gra d'all i el julivert.

A continuació, en una cassola amb oli fregiu la costella de porc. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els tomàquets sencers, les pastanagues senceres, el llorer, la farigola, les nyàmeres pelades i tallades a trossos, els alls, la picada, la sal i el vi de nous i deixeu-ho coure durant uns 25 minuts amb la cassola tapada.

Tot seguit, poseu la llaminera en una altra cassola juntament amb una mica de farigola, llorer, sal i un parell d'alls més, cobriu-ho tot amb oli d'oliva i deixeu-ho confitar durant 15-20 minuts amb la cassola tapada.

I ja per acabar, emplateu la llaminera tallada a rodanxes, amaniu-la amb l'oli de la seva cocció, poseu-hi al costat la costella de porc, els tomàquets, les pastanagues i les nyàmeres i amaniu-los amb l'oli de la seva cocció.
Anar al contingut