Tupina amb mongetes i oli (DOP) Les Garrigues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joël Castanyé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La composició grassa de la carn de porc la fa especialment atractiva per al seguiment de dietes equilibrades ja que, conté àcids grassos monoinsaturats, formats majoritàriament per àcid oleic, beneficiosos per a la salut cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 200 g de llom
  • 200 g de costellam de porc
  • 200 g de llonganissa
  • 400 g de mongetes seques
  • oli (DOP) Les Garrigues
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli abundant confiteu el llom i el costellam de porc tallat a trossos i ja salat.
Quan estiguin dauradets, retireu-los de la cassola i reserveu-los sobre paper absorbent. A continuació, a la mateixa cassola, fregiu les llonganisses fins que quedin ben rosses. Seguidament, retireu-les de la cassola i reserveu-les sobre paper absorbent. Un cop tota la carn estigui freda i escorreguda, poseu-la dins d'un bol, cobriu-la amb oli i deixeu-la macerar una estona.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les mongetes ja cuites fins que quedin dauradetes. Finalment, afegiu-hi la carn macerada, rectifiqueu-ho tot de sal, i salteu-ho tot junt durant un parell de minutets.I ja per acabar, emplateu la carn i les mongetes i amaniu el plat amb l'oli de macerar la carn.