Tuning de pollastre a l'ast

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per 4 persones
  • 1 pollastre a l'ast
  • 750 cc de caldo d'au preparat
  • 250 g d'arròs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 tomàquet pelat i sense llavor o, si no en tenim, en conserva.
  • Allioli preparat
  • Els racons de verdures que quedin a la nevera: escalivades, llenties, embotits del porc, etc.(en aquest cas tenim llenties)

PREPARACIÓ

Desosseu el pollastre amb les mans, vigilant de reservar tots els ossos. Arrenqueu a bullir el caldo preparat en una olla, amb un raig de salsa de soja. Aboqueu-hi els ossos i deixeu bullir el conjunt una estona.
Talleu la ceba i els pebrots en daus.
En una paella que pugui anar al forn, sofregiu-hi la ceba a foc viu, quan sigui rossa aboqueu-hi el pebrot verd i, al cap d'un minut, el pebrot vermell. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu que es fregeixi a foc moderat. Si és necessari, corregiu l'acidesa amb ¿ culleradeta de sucre.

Preescalfeu el forn a 200º.

Enrossiu l'arròs en la mateixa paella on teniu el sofregit, apugeu el foc i mulleu-lo amb el caldo prèviament colat. Afegiu-hi les llenties. Quan estigui en plena ebullició, poseu-lo al punt de sal i fornejeu-lo 7 minuts. Traieu-lo del forn, poseu-hi al damunt el pollastre i en cada tall de pollastre una cullerada d'allioli, i torneu-ho a ficar al forn 7 min. més. Treieu-lo del forn, deixeu que es covi de 3 a 5 minuts, i ja us el podeu menjar.