Tudó amb melmelada de síndria
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Pasqual
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès
INGREDIENTS
- 4 tudons
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- api
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- 1l de vi negre
- 1 copa de vinagre balsàmic
- 50 g de mantega
- 2 l d'aigua
- melmelada de síndria
- Per al puré d'albergínia i iogurt:
- 300 g d'albergínia
- 50 g de iogurt d'ovella
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal, pebre
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, enrossiu les carcasses de tudó en una cassola amb oli.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba, l'api, la pastanaga, els alls, el llorer i el porradell tot tallat ben petit i deixeu-ho confitar. Després, fiqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Finalment, afegiu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.
Mentrestant, salpebreu els pits i les cuixes, i feu-les enrossir en una paella amb oli. Talleu els pits a rodanxes i poseu les cuixes dins la cassola on hi ha la salsa. Deixeu-ho coure tot junt.
Per fer el puré d'albergínia i iogurt, escaliveu les albergínies, piqueu-les i barregeu-les amb el iogurt en un bol. Afegiu-hi l'oli d'oliva, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia i iogurt, la melmelada de síndria, els pits de tudó, les cuixes i cobriu-ho tot amb la salsa. Podeu guarnir el plat amb unes làmines de tòfona blanca, sal Maldon i pebre.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba, l'api, la pastanaga, els alls, el llorer i el porradell tot tallat ben petit i deixeu-ho confitar. Després, fiqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Finalment, afegiu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.
Mentrestant, salpebreu els pits i les cuixes, i feu-les enrossir en una paella amb oli. Talleu els pits a rodanxes i poseu les cuixes dins la cassola on hi ha la salsa. Deixeu-ho coure tot junt.
Per fer el puré d'albergínia i iogurt, escaliveu les albergínies, piqueu-les i barregeu-les amb el iogurt en un bol. Afegiu-hi l'oli d'oliva, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia i iogurt, la melmelada de síndria, els pits de tudó, les cuixes i cobriu-ho tot amb la salsa. Podeu guarnir el plat amb unes làmines de tòfona blanca, sal Maldon i pebre.