Tudó amb melmelada de síndria

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Àngel Pasqual
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès

INGREDIENTS

  • 4 tudons
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • api
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • 1l de vi negre
  • 1 copa de vinagre balsàmic
  • 50 g de mantega
  • 2 l d'aigua
  • melmelada de síndria
  • Per al puré d'albergínia i iogurt:
  • 300 g d'albergínia
  • 50 g de iogurt d'ovella
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, enrossiu les carcasses de tudó en una cassola amb oli.
Quan estiguin rosses, afegiu-hi la ceba, l'api, la pastanaga, els alls, el llorer i el porradell tot tallat ben petit i deixeu-ho confitar. Després, fiqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir. Finalment, afegiu-hi l'aigua, deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.

Mentrestant, salpebreu els pits i les cuixes, i feu-les enrossir en una paella amb oli. Talleu els pits a rodanxes i poseu les cuixes dins la cassola on hi ha la salsa. Deixeu-ho coure tot junt.

Per fer el puré d'albergínia i iogurt, escaliveu les albergínies, piqueu-les i barregeu-les amb el iogurt en un bol. Afegiu-hi l'oli d'oliva, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu el puré d'albergínia i iogurt, la melmelada de síndria, els pits de tudó, les cuixes i cobriu-ho tot amb la salsa. Podeu guarnir el plat amb unes làmines de tòfona blanca, sal Maldon i pebre.