Tsel momo (Crestes de verdures) - Tibet

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pasang i Tashi, restaurant Kailash, Barcelona

INGREDIENTS

  • col
  • pastanagues
  • mongetes
  • patates
  • formatge sec
  • fenogrec
  • mantega
  • farina
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Prepareu la massa barrejant farina amb una mica d'aigua. Pasteu-ho fins que us quedi força compacta però una mica elàstica, ja que després l'haureu de treballar. Reserveu la bola de massa i prepareu les verdures.
Trinxeu petita una mica de col, pastanaga i mongeta tendra. Ratlleu un tros de formatge sec i també la patata.
En un bol, barregeu-ho tot amb un tros de mantega i condimenteu-ho amb fenogrec i sal.
Poseu una cassola vaporera amb força aigua al foc; d'aquesta manera, quan tingueu els farcellets muntats, ja tindreu l'aigua bullint i, per tant, el vapor necessari per coure'ls.
Estireu la bola de massa fent un cilindre. Espolseu una mica de farina pel damunt del marbre i talleu-ne petites porcions. Feu-ne boles i aplaneu-les amb el corró. Les peces us han de quedar d'uns 10 o 12 cms de diàmetre i, si ho voleu fer a l'estil tibetà, la pasta ha de ser més prima de l'exterior que de l'interior; això ho aconseguireu fent girar la massa amb una mà mentre amb l'altra li passeu el corró només per les vores.
Farciu cada peça amb una cullerada de barreja de verdures i formatge; tanqueu-la pessigant-la amb els dits per la part superior, com si fos la cresta d'una muntanya i doblegueu-la lleugerament dels extrems cap a dins.
Unteu amb mantega la base de la vaporera i col·loqueu-hi els farcellets. Introduïu la vaporera a la cassola amb l'aigua bullint i deixeu-ho coure uns 10 minuts.