Tsampa (Massapà tibetà) - Tibet
- Programa: Karakia
- Cuina: recepta de la Casa del Tibet (Barcelona)
INGREDIENTS
- gofio
- mantega
- te
- sucre
PREPARACIÓ
Cadascú es prepara la seva ració en un bol individual.
En un bol amb una mica de te tibetà, desfeu-hi una cullerada de mantega, unes quantes cullerades de gofio i sucre al vostre gust.
Primer, remeneu-ho amb un dit i després amasseu-ho amb la mà. Quan noteu la pasta espessa i compacta, més o menys com un massapà espès, ja ho tindreu llest. Agafeu-ne petites porcions amb els dits, premeu-ho amb la mateixa mà i ja us ho podeu menjar.
Nota:
El tsampa és molt energètic i alimenta força. Al Tibet es fa amb blat, ordi o blat de moro. Aquí s'utilitza el gofio de Canàries, que és molt semblant.
En un bol amb una mica de te tibetà, desfeu-hi una cullerada de mantega, unes quantes cullerades de gofio i sucre al vostre gust.
Primer, remeneu-ho amb un dit i després amasseu-ho amb la mà. Quan noteu la pasta espessa i compacta, més o menys com un massapà espès, ja ho tindreu llest. Agafeu-ne petites porcions amb els dits, premeu-ho amb la mateixa mà i ja us ho podeu menjar.
Nota:
El tsampa és molt energètic i alimenta força. Al Tibet es fa amb blat, ordi o blat de moro. Aquí s'utilitza el gofio de Canàries, que és molt semblant.