Truita pagesa picant

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquest plat és molt complet i equilibrat, conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat: verdures (mongeta tendra, pastanaga, tomàquet, carbassó...), hidrats de carboni (patata), proteïnes (ous) i oli.

INGREDIENTS

  • 8 ous  

    75 g de mongeta tendra plana  

    1 patates

    2 tomàquets pera   

    3 pastanagues

    2 carbassons

    1 gra d'all

    1 ceba tendra

    nata líquida

    oli OVE

    farigola

     vinagre

    julivert

    alfàbrega

    coriandre

    pebre negre

    xili de Jalapa   

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la jardinera 75 g de mongeta tendra plana, una patata i tres pastanagues. Ho escaldem en un pot d'aigua bullint i ho retirem a un altre pot amb aigua freda i glaçons per tallar la cocció. Al mateix pot on hem escaldat les verdures, hi posem després també a escaldar dos carbassons i ho retirem. Tallem la cocció posant els carbassons en un pot amb aigua freda i glaçons.
  2. Reservem la mongeta, les patates, les pastanagues i els carbassons escaldats en un bol.
  3. Per treure-hi la fortor, tallem una ceba a la juliana, amb la part verda inclosa, i la submergim en un bol amb aigua mineral i un raig de vinagre.
  4. Fem una creu a dos tomàquets pera i també els escaldem al pot on prèviament hem escaldat la resta d'ingredients. Pelem i tallem els tomàquets a pètals i ho posem en el bol on tenim la patata i el carbassó.
  5. Piquem unes fulles de julivert, farigola tendra, coriandre i alfàbrega i les afegim al bol.
  6. Tallem xili de Jalapa i els afegim també al bol.
  7. Saltem en una paella amb oli OVE la patata, la ceba, la mongeta i el carbassó amb un all aixafat.
  8. Batem en un bol 11 ous i hi afegim un pols de sal, pebre negre i un raig de nata líquida.
  9. Retirem l'all aixafat de la paella, hi afegim oli OVE i el contingut del bol de verdures i herbes amb el bol dels ous batuts.
  10. Fem la truita per un cantó i hi afegim unes cullerades d'aigua d'escaldar els vegetals. Un cop feta per un cantó, tombem la truita i la fem per l'altre.