Truita de tomàquet

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 ou d'ànec
  • 1 gra d'all
  • 1 tomàquet raff
  • julivert
  • 1 llesca de pa de pagès
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 4 minuts

1. Talleu el tomàquet a daus petits amb un ganivet de serra.
2. Peleu els grans d'all i talleu-los en làmines.
3. Separeu les fulles de julivert i talleu-les a la juliana.
4. Poseu l'oli d'oliva verge en una paella per escalfar-lo. Daureu-hi els alls.
5. Afegiu-hi el julivert i, al cap de 5 segons, el tomàquet.
6. Al cap de 2 minuts poseu-ho tot en un colador amb un bol a sota, per recollir l'aigua que segrega el tomàquet.
7. Passeu la llesca de pa de pagès per la paella fins que sigui torradeta.
8. Bateu lleugerament l'ou d'ànec, i barregeu-lo amb el tomàquet i el julivert.
9. Poseu una paella petita antiadherent al foc i, quan sigui calenta, poseu-hi un rajolí d'oli d'oliva verge.
10. Feu la truita.
11. Poseu la llesca de pa al mig del plat, i amaniu-la amb el suc que ha deixat anar el tomàquet.
12. Poseu-hi la truita al damunt, i a llepar-se'n els dits!