Truita de patates al revés i Paperina de verdures
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Truita de patates al revés
- 4 patates blanques
- 4 ous
- 1 ceba grossa
- ous d'arengada en conserva
- Paperina de verdures
- 1 remolatxa crua
- 1 ceba de Figueres grossa
- 1 pastanaga mitjana
- 1 carbassó petit
- 1 albergínia mitjana
- 1 iuca
- 1 plàtan mascle verd
- Per a l'arrebossat:
- 1/2 l de llet sencera
- farina per fregir
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Truita de patates al revés
Paperina de verdures
- Comencem el plat perfilant la patata, l'anem arrodonint.
- En tallem un tros per fer-ne la tapa del recipient, i comencem a buidar la patata fins que tingui forma.
- Posem les peces en una paella amb força oli de gira-sol fins que quedin dauradetes. Un cop marcades, en traiem l'excés d'oli. En fem una primera cocció, només per marcar-les.
- Fregim la ceba.
- En una safata d'anar al forn, hi posem els recipients. Els omplim amb la ceba que hem daurat. Després un ou a cada un dels recipients, una mica de caviar d'arengada, una espurneta de sal, i finalment els tapem.
- I els posem al forn, a 200 graus i al voltant de 5 minuts.
Paperina de verdures
- Per preparar les xips, tallarem totes les verdures amb una mandolina, i les remullem amb llet: el plàtan, la iuca, els discos de ceba, dins la llet, i tallem l'albergínia també en discos.
- Passem les verdures remullades per un colador xinès, per treure'n l'excés de llet. Les arrebossem amb la farina i les fregim en força oli de gira-sol.