Truita cremosa de carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
14 ous
8 carxofes
4 alls tendres
1 gra d'all
1 fulla de llorer
60 g mantega
vi ranci
cibulet
oli OVE
flor de sal
sal
pebre
PREPARACIÓ
- Pelem i traiem les barbes de les carxofes. Les posem senceres, dins una olla plena d'oli de confitar. Ens assegurem que estiguin ben untades d'aquest oli, ho cobrim amb un paper sulfurat a pell i hi posem la tapa de cap per avall. Ha de coure amb el foc al mínim, durant 30 minuts.
- Separem clares i rovells de 6 ous. Les clares no les necessitem. Els rovells els posem a coure al bany maria amb un pols de sal i la mantega. Ho fem coure durant uns 2 minuts sense deixar de remenar-ho amb unes varetes.
- Posem les carxofes confitades a escórrer per extreure'n l'excés d'oli. En reservem els cors. Tallem les tiges a mida ben menuda i les afegim a la crema de rovells. Ho remenem perquè quedi ben integrat.
- Posem oli de confitar les carxofes en una paella, i hi saltem els alls tendres, tallats a rodelles. Un cop saltats, hi afegim un raig de vi ranci i ho deixem evaporar.
- Batem 2 ous per persona, ho salpebrem i hi afegim una quarta part dels alls tendres. En fem una truita oberta en una paella amb una mica de l'oli de confitar. Apartem la truita del foc a mig coure i la deixem reposar durant 1 minut.
- Farcim la truita oberta amb una quarta part de la crema de rovells. L'emboliquem i la servim posant-hi a sobre un parell de cors de carxofes laminats, cibulet picat, flor de sal i pebre negre