Truita cremosa de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc. Per tant, ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 cues de bacallà dessalat
- 1 tripa
- 2 calçots
- 6 ous
- 1 ceba tendra
- 240 g de nata (35% de matèria greixosa)
- fulles d'alfàbrega
PREPARACIÓ
- Netegem i tallem la tripa i la bullim amb 120 g de nata, durant 15 minuts.
- Netegem i tallem la ceba tendra i els dos calçots. Els posem en una cassola amb un raig d'oli i els deixem suar a foc baix.
- Posem el bacallà al forn de 3 a 5 minuts a 120-150 graus, depenent de la mida de la peça.
- Un cop fet, traiem les espines i la pell.
- Afegim el bacallà a la cassola on hi tenim la ceba i els calçots, sense que s'assequi.
- Batem dos rovells d'ou dins la nata amb la tripa tallada. Deixem que es cogui una mica i ho reservem.
- Batem els ous un a un, afegint un rajolí de la nata. Hi tirem un polsim de sal i, un a un, anem fem una truita oberta.
- Hi posem una o dues cullerades del farcit. Tanquem la truita. Ho fem 4 vegades.
- Tallem l'alfàbrega i la posem per sobre. Tirem un rajolí d'oli i servim.