Truita cremosa de bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un peix blanc. Per tant, ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 cues de bacallà dessalat
  • 1 tripa
  • 2 calçots
  • 6 ous
  • 1 ceba tendra
  • 240 g de nata (35% de matèria greixosa)
  • fulles d'alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Netegem i tallem la tripa i la bullim amb 120 g de nata, durant 15 minuts.
  2. Netegem i tallem la ceba tendra i els dos calçots. Els posem en una cassola amb un raig d'oli i els deixem suar a foc baix.
  3. Posem el bacallà al forn de 3 a 5 minuts a 120-150 graus, depenent de la mida de la peça.
  4. Un cop fet, traiem les espines i la pell.
  5. Afegim el bacallà a la cassola on hi tenim la ceba i els calçots, sense que s'assequi.
  6. Batem dos rovells d'ou dins la nata amb la tripa tallada. Deixem que es cogui una mica i ho reservem.
  7. Batem els ous un a un, afegint un rajolí de la nata. Hi tirem un polsim de sal i, un a un, anem fem una truita oberta.
  8. Hi posem una o dues cullerades del farcit. Tanquem la truita. Ho fem 4 vegades.
  9. Tallem l'alfàbrega i la posem per sobre. Tirem un rajolí d'oli i servim.
Anar al contingut