Truita amb suc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Maties Fernández
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Quinoa, Falset (Priorat)
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta truita és molt completa ja que conté proteïnes, glúcids, fibra, vitamines i minerals.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous de pagès
  • 200 g de fesols del ganxet bullits
  • 6 c/s de brou de bullir els fesols de ganxet
  • 4 c/s de romesco
  • 300 g d'espinacs tendres ecològics
  • 2 cebes tendres
  • 1 fulla de llorer
  • c/s de sal “d' Añana”
  • c/s de pebre negre
  • c/s d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per fer el farciment, feu un sofregit amb les cebes molt picades, el llorer, l'oli d'oliva verge extra i sal. Quan tingueu la ceba ben rossa, afegiu-hi els espinacs nets i sense la tija central, reserveu-ne uns quants pel moment del servei, i salteu-los fins que quedin cuits. Seguidament, afegiu-hi una mica de romesco i els fesols del ganxet cuits, reserveu-ne dues cullerades, i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

Per fer les truites, en un bol bateu els ous amb una mica de sal i pebre, afegiu-hi el farciment, ja fred, remeneu-ho, poseu-ho en motllos de silicona, tipus flam i fiqueu-ho al forn a 180º durant uns 15 minuts. Quan estigui cuit, desemmotlleu-ho.

A continuació, tritureu amb el braç elèctric les dues cullerades de fesols cuits que havíeu reservat. Després, poseu a escalfar el brou de bullir els fesols, en una cassola, amb una cullerada de romesco i els fesols ben triturats, per tal de fer la salsa més espessa, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-hi les truites a dins i deixeu-ho coure uns 20 minuts més amb la cassola tapada.

Tot seguit, coleu una mica de la salsa i poseu-la en una gerreta per al servei.

Finalment, passeu per la paella, lleugerament, les fulles d'espinacs que havíeu reservat.

I ja per acabar, poseu la truita en un plat fondo, amb uns espinacs poc cuits al damunt i una mica de sal i acompanyeu-ho amb la gerra de la salsa.