Truita amb suc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums, com les mongetes d'aquesta recepta, s'han de prendre de dos a tres dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 cebes de Figueres

    200 g de mongetes negres cuites   

    1 manat d'espinacs

    6 ous   

    10 avellanes torrades

    1 gra d'all

    1 got de vi ranci

    1 got de vi negre

    julivert

    llorer

    farigola

    romaní 

    fonoll

    pa 

    pebre vermell fumat dolç

    pebre negre 

    sal

PREPARACIÓ

  1. Aquest plat té dues parts: la truita i el suc. Comencem pel suc. Cal tallar dues cebes de Figueres a la microbrunesa, és a dir, ben petita. La fem sofregir amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
  2. Agafem un cordill i lliguem un farcell d'herbes amb fonoll, romaní, farigola, julivert i llorer.
  3. Pelem un gra d'all, el laminem i el fem ballar en un pot amb un raig d'oli i el farcell d'herbes. Quan comenci a agafar color, el traiem del foc perquè no es cremin i hi posem una culleradeta de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem i l'ofeguem amb un bon raig de vi ranci. El tornem a posar al foc fins que arrenqui el bull i ho posem dins la cassola de la ceba.
  4. Piquem 10 avellanes torrades.
  5. Afegim el suc de les mongetes cuites a la cassola de la ceba, ho salpebrem i hi afegim la picada d'avellanes. Ho remenem i ho retirem del foc per acabar-ho més tard.
  6. Per fer la truita, comencem saltant les mongetes en una paella amb un raig d'oli.
  7. Tallem a quadrats una llesca generosa de pa de pagès. En suquem els trossos amb vi negre fins que quedin ben xops, i els posem a fregir en una paella amb oli d'oliva verge extra. Un cop se n'ha evaporat l'alcohol, hi afegim les fulles d'un manat d'espinacs i ho remenem fins que el pa es desfaci fàcilment.
  8. Batem 6 ous en un bol gros amb un polsim de sal, i hi afegim les mongetes i els espinacs amb el pa fregit.
  9. Posem el contingut d'aquest bol en una paella amb un raig d'oli i en fem una truita: l'anem aixafant, recargolant dels cantons, i quan veiem que es belluga tota com un sol cos, la girem amb l'ajuda d'un plat o tombatruites i la posem a fer de l'altra banda.
  10. Tornem a posar la cassola del suc al foc, en traiem el farcell d'herbes de la cassola del suc i, quan arrenqui el bull, hi posem la truita. Sacsegem la cassola perquè s'impregni del suc pertot arreu. Ha de fer xup-xup uns 3 minuts.
  11. Ho servim amb una mica de fonoll per damunt.
Anar al contingut