Truita amb salsa de crancs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Calm
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 4 truites
- 12 crancs de riu
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 8 ametlles
- 1/2 copa de conyac
- 40 g de mantega
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de crancs, bulliu els crancs de riu en un cassó amb aigua durant 10 minuts.
Quan estiguin cuits, reserveu-ne les cues, i poseu la resta dels crancs en un bol amb una mica d'aigua de bullir-los, tritureu-ho i coleu-ho.
A part, en una paella amb oli, sofregiu-hi el porro i la pastanaga, tot ratllat. Després, poseu-ho en un bol, afegiu-hi les ametlles i una mica de l'aigua dels crancs, i tritureu-ho.
Després, en un cassó, desfeu-hi una mica de mantega i afegiu-hi els crancs triturats, les cues de cranc pelades i tallades a trossos petits, el sofregit, el conyac i una mica de sal. Deixeu-ho reduir fins a aconseguir la textura d'una salsa.
Finalment, salpebreu les truites, farciu-les amb uns trossos de pernil i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Emplateu les truites i cobriu-les amb la salsa de crancs.
Quan estiguin cuits, reserveu-ne les cues, i poseu la resta dels crancs en un bol amb una mica d'aigua de bullir-los, tritureu-ho i coleu-ho.
A part, en una paella amb oli, sofregiu-hi el porro i la pastanaga, tot ratllat. Després, poseu-ho en un bol, afegiu-hi les ametlles i una mica de l'aigua dels crancs, i tritureu-ho.
Després, en un cassó, desfeu-hi una mica de mantega i afegiu-hi els crancs triturats, les cues de cranc pelades i tallades a trossos petits, el sofregit, el conyac i una mica de sal. Deixeu-ho reduir fins a aconseguir la textura d'una salsa.
Finalment, salpebreu les truites, farciu-les amb uns trossos de pernil i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Emplateu les truites i cobriu-les amb la salsa de crancs.