Trufes gelades

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Baixas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Baixas , Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de nata
  • 90 g de sucre
  • 450 g de xocolata negra (65% cacau)
  • Vainilla natural
  • 500 g de granet de xocolata

PREPARACIÓ

Comenceu aquestes postres muntant la nata amb l'ajuda d'una màquina de muntar.

Quan estigui gairebé a punt, afegiu-hi el sucre amb la vainilla (sense beina). Incorporeu-l'hi a poc a poc perquè quedi ben barrejat amb la nata.

A continuació, desfeu la xocolata tallada a trossos al microones o al bany maria. Un cop desfeta, remeneu-la perquè no hi quedin grumolls. Després poseu-la en un bol tebi al foc (així evitareu que el contrast de temperatures faci que la massa quedi totalment rígida).

Incorporeu una mica de nata a la xocolata i remeneu-ho suaument. Un cop la massa estigui tèbia, afegiu-hi la resta de la nata. Traieu-ho del foc i seguiu-ho remenant amb cura.

Ompliu una mànega pastissera amb la pasta i aneu fent trufes i col·locant-les en un plat amb una base de granet de xocolata. Deixeu-ho refredar a la nevera.

Finalment, i un cop fora de la nevera, arrebosseu les trufes amb el granet de xocolata i poseu-les una hora al congelador.
Anar al contingut