Trufes gelades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baixas , Barcelona
INGREDIENTS
- 1 l de nata
- 90 g de sucre
- 450 g de xocolata negra (65% cacau)
- Vainilla natural
- 500 g de granet de xocolata
PREPARACIÓ
Comenceu aquestes postres muntant la nata amb l'ajuda d'una màquina de muntar.
Quan estigui gairebé a punt, afegiu-hi el sucre amb la vainilla (sense beina). Incorporeu-l'hi a poc a poc perquè quedi ben barrejat amb la nata.
A continuació, desfeu la xocolata tallada a trossos al microones o al bany maria. Un cop desfeta, remeneu-la perquè no hi quedin grumolls. Després poseu-la en un bol tebi al foc (així evitareu que el contrast de temperatures faci que la massa quedi totalment rígida).
Incorporeu una mica de nata a la xocolata i remeneu-ho suaument. Un cop la massa estigui tèbia, afegiu-hi la resta de la nata. Traieu-ho del foc i seguiu-ho remenant amb cura.
Ompliu una mànega pastissera amb la pasta i aneu fent trufes i col·locant-les en un plat amb una base de granet de xocolata. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Finalment, i un cop fora de la nevera, arrebosseu les trufes amb el granet de xocolata i poseu-les una hora al congelador.
Quan estigui gairebé a punt, afegiu-hi el sucre amb la vainilla (sense beina). Incorporeu-l'hi a poc a poc perquè quedi ben barrejat amb la nata.
A continuació, desfeu la xocolata tallada a trossos al microones o al bany maria. Un cop desfeta, remeneu-la perquè no hi quedin grumolls. Després poseu-la en un bol tebi al foc (així evitareu que el contrast de temperatures faci que la massa quedi totalment rígida).
Incorporeu una mica de nata a la xocolata i remeneu-ho suaument. Un cop la massa estigui tèbia, afegiu-hi la resta de la nata. Traieu-ho del foc i seguiu-ho remenant amb cura.
Ompliu una mànega pastissera amb la pasta i aneu fent trufes i col·locant-les en un plat amb una base de granet de xocolata. Deixeu-ho refredar a la nevera.
Finalment, i un cop fora de la nevera, arrebosseu les trufes amb el granet de xocolata i poseu-les una hora al congelador.