Tronc de lluç de palangre al vapor de te

INGREDIENTS

  • Un tronc de lluç net d'uns 250 g
  • Te verd (Lama)
  • Bajoques
  • Pastanaga
  • Api
  • Porro
  • Oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

1. En primer lloc es fa una infusió de 2 minuts utilitzant el doble de te. La posarem, colada, en una vaporera.

2. Tallarem la quantitat de verdures que vulguem en juliana i les posarem a coure juntament amb el lluç durant uns 10 minuts.

3.Una vegada cuit s'amaneix amb una mica de sal i oli d'oliva.

Comentaris:

. Es un plat senzill, saludable i saborós. Els aromes de fruita i de flors del te impregnen el peix, les verdures i l'oli i hi mariden perfectament.

. El te verd “Lama” està aromatitzat amb pétals de flors i fruites, amb predomini dels cítrics.

Títol original de la recepta: “Tronco de merluza de anzuelo al vapor del lama”

Extret del llibre: “El Té y la Cocina Mediterránea” d'Arola Editors

Autors: David Solé i Torné i Paco Lostal Ripoll.