Tronc de lluç amb cloïsses

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 tronc de lluç de 300 g
  • 12 cloïsses
  • el cap d'un lluç
  • 5 grans de pebre negre
  • ALTRES INGREDIENTS
  • 2 grans d'all crus
  • julivert en fulla
  • 500 cc d'aigua
  • sal, pebre mòlt
  • oli d'oliva verge (1 tasseta)
  • 1 culleradeta de farina

PREPARACIÓ

1. Amb el túrmix, tritureu els alls i el julivert amb l'oli.
2. Arrenqueu a bullir l'aigua amb els grans de pebre i la fulleta de llorer. Quan l'aigua bulli, afegiu-hi el cap del lluç i deixeu-lo bullir durant 20-25 min. Coleu-lo i reserveu-lo.
3. Salpebreu el tronc de lluç. En una cassola antiadherent, marqueu el lluç amb l'oli calent. Just abans que es dauri, tireu-hi la culleradeta de farina i deixeu que es vagi fregint.
4. Mulleu-ho amb part del fumet blanc de peix i deixeu que arrenqui a bullir.
5. Afegiu les cloïsses.Tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses.
6. Afegiu julivert per damunt.
7. Emplateu-ho.