Trompetes amb fetge d'ànec fresc

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Recepta de Salvador Mateu, del restaurant Les Ginesteres (Argentona, Maresme)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 kg de trompetes fresques
  • 200 g de foie d'ànec fresc ratllat
  • 50 g de mi-cuit de fetge d'ànec
  • 200 g de mantega
  • 200 ml de beixamel
  • 200 ml de crema de llet
  • 8 alls tendres
  • 1 tòfona d'hivern
  • 5 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • porradell
  • sal
  • un pessic de sal d'escata

PREPARACIÓ

1. Fregiu els alls tendres amb oli d'oliva en una cassola fonda. Quan estiguin daurats, retireu-los.
2. A continuació salteu-hi les trompetes i tireu-hi sal. Després, poseu-hi un bon tros de mantega, una mica de tòfona ratllada per donar gust i el fetge d'ànec també ratllat.
3. Per rebaixar el gust de les trompetes, afegiu-hi una mica de beixamel i la crema de llet. Quan tot comenci a fer xup-xup, deixeu-ho 20 minuts a foc baix.
4. Per presentar el plat, poseu la preparació en un motlle rodó i, al damunt, un tall
de mi-cuit de foie d'ànec, porradell picat i un polsim de sal d'escata.