Trompetes amb fetge d'ànec fresc
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta de Salvador Mateu, del restaurant Les Ginesteres (Argentona, Maresme)
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg de trompetes fresques
- 200 g de foie d'ànec fresc ratllat
- 50 g de mi-cuit de fetge d'ànec
- 200 g de mantega
- 200 ml de beixamel
- 200 ml de crema de llet
- 8 alls tendres
- 1 tòfona d'hivern
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva
- porradell
- sal
- un pessic de sal d'escata
PREPARACIÓ
1. Fregiu els alls tendres amb oli d'oliva en una cassola fonda. Quan estiguin daurats, retireu-los.
2. A continuació salteu-hi les trompetes i tireu-hi sal. Després, poseu-hi un bon tros de mantega, una mica de tòfona ratllada per donar gust i el fetge d'ànec també ratllat.
3. Per rebaixar el gust de les trompetes, afegiu-hi una mica de beixamel i la crema de llet. Quan tot comenci a fer xup-xup, deixeu-ho 20 minuts a foc baix.
4. Per presentar el plat, poseu la preparació en un motlle rodó i, al damunt, un tall
de mi-cuit de foie d'ànec, porradell picat i un polsim de sal d'escata.
2. A continuació salteu-hi les trompetes i tireu-hi sal. Després, poseu-hi un bon tros de mantega, una mica de tòfona ratllada per donar gust i el fetge d'ànec també ratllat.
3. Per rebaixar el gust de les trompetes, afegiu-hi una mica de beixamel i la crema de llet. Quan tot comenci a fer xup-xup, deixeu-ho 20 minuts a foc baix.
4. Per presentar el plat, poseu la preparació en un motlle rodó i, al damunt, un tall
de mi-cuit de foie d'ànec, porradell picat i un polsim de sal d'escata.