Tripa i cap amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Olivet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bilbao, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de tripa
- 400 g de cap de vedella
- 150 g de cigrons bullits
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1 tall de xistorra
- pebre vermell picant
- oli d'oliva i sal
- 1/2 got de vi ranci
- Per a la picada:
- 10 ametlles, 10 avellanes
- 2 nyores
- 1/2 got de vi ranci
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, sofregiu la ceba picada durant 5 minuts.
Després, afegiu-hi la pastanaga i els pebrots, tot tallat a trossets, tapeu la cassola i deixeu-ho sofregir 10 minuts més.
Seguidament, afegiu el vi ranci, els talls de xistorra, el tomàquet pelat i tallat a dauets, el pebre vermell picant, la tripa tallada a trossos, la sal, torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 30-45 minuts.
A continuació, afegiu el cap de vedella tallat a trossos, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 30 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les nyores, la sal, el pebre i el vi ranci i tritureu-ho tot amb el morter.
Tot seguit, afegiu la picada i els cigrons a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més i ja ho podreu servir.
Després, afegiu-hi la pastanaga i els pebrots, tot tallat a trossets, tapeu la cassola i deixeu-ho sofregir 10 minuts més.
Seguidament, afegiu el vi ranci, els talls de xistorra, el tomàquet pelat i tallat a dauets, el pebre vermell picant, la tripa tallada a trossos, la sal, torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 30-45 minuts.
A continuació, afegiu el cap de vedella tallat a trossos, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 30 minuts més.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les nyores, la sal, el pebre i el vi ranci i tritureu-ho tot amb el morter.
Tot seguit, afegiu la picada i els cigrons a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més i ja ho podreu servir.