Tripa de vedella

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Tripa de vedella
  • (per a 2 persones)
  • capipota
  • tripa de vedella
  • grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 6 claus d'olor
  • sofregit de tomàquet i ceba
  • 1 pot de cigrons
  • bitxo picant
  • Per a la picada:
  • 1 nyora
  • carquinyolis
  • 1 gra d'all
  • ametlles
  • avellanes

PREPARACIÓ

1. Posem una olla grossa al foc amb no gaire aigua. Hi afegim la bresa que tenim: els grans de pebre, les fulles de llorer, la cabeça d'alls, la pastanaga i la ceba amb els claus d'olor.

2. Tallem la tripa de vedella a trossos grossos. Heu de tenir en compte que amb la cocció deixaran anar tota l'aigua i s'encongiran.

3. Comencem a fer la picada: posem una mica de sal al morter. Tallem ben petits la nyora, l'all, les ametlles i les avellanes. Esmicolem els carquinyolis, tirem tots aquests ingredients al morter i ho comencem a triturar tot amb la mà de morter.

4. Ja podem afegir els trossos de tripa de vedella a l'olla on tenim la bresa. L'aigua no ha de ser calenta, i menys bullir. Si posem carns amb molta gelatina, com la tripa de vedella, en aigua molt calenta s'arronsaran de seguida. Deixarem bullir molt suament la tripa al voltant de 50 minuts, i ja la tindrem feta.

5. Preparem una cassola amb oli al foc i hi fem fregir dos bitxos petits. Ara hi aboquem el sofregit -que n'hi hagi bastant- i ho anem remenant.

6. Tallem el capipota a trossets i l'afegim a la cassola.

7. Quan veiem que el sofregit ja ha perdut tota l'aigua i veiem que correm el risc que se'ns cremi, hi afegim un cullerot de l'aigua de coure la tripa de vedella.

8. Ara n'anem posant alguns trossos directament a la cassola on tenim el sofregit amb el capipota.

9. Hi afegim a continuació la picada i una miqueta més del brou de coure la tripa de vedella.

10. Ja podem abocar-hi els cigrons i deixar-ho tot plegat que es vagi fent entre 5 i 10 minuts. I ja ho tindrem llest!

* Ho acompanyem amb una amanida amb patates al caliu tallades a làmines, ventresca de tonyina, làmines de ceba tendra, olives i uns pebrots de Padron, que hem fet fregir.