Tripa de bacallà guisada amb mongetes del ganxet i escamarlanets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep M. Villagrasa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Feu, Sabadell
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mongetes són molt riques en fibra soluble que millora la nostre flora intestinal i reforça les nostres defensesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g de tripa de bacallà
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alls tendres
  • 1 dl de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • unes quantes gotes d'anís sec
  • 8 escamarlans petits
  • 200 g de mongetes del ganxet cuites
  • aigua mineral
  • sal i pebre blanc
  • un canonet de canyella
  • julivert
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua mineral bullint escaldeu la tripa de bacallà prèviament tallada a trossos.

Quan estigui cuita, retireu-la del cassó, reserveu-ne l'aigua i deixeu-la refredar en un bol amb aigua freda.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tendra tallada en juliana, els alls tendres tallats a rodanxes, la fulla de llorer i la canyella. Abans que agafin color daurat, afegiu-hi el tomàquet prèviament pelat, sense llavors i tallat a trossos i el vi blanc.

Quan el vi hagi reduït, poseu-hi la tripa de bacallà, cobriu-la amb l'aigua de la seva cocció i deixeu-ho coure 20 minuts.

Tot seguit, afegiu-hi els escamarlanets i les mongetes, prèviament bullides, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi unes gotes d'anís i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu les mongetes amb la tripa, poseu-hi els escamarlanets per sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut