Tripa de bacallà estofada amb mongetes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Sala

INGREDIENTS

  • 800 g de tripa de bacallà
  • 200 g de mongetes del ganxet bullides
  • 1 canó de canyella
  • 1 fulla de llorer
  • 3 cebes mitjanes
  • 8 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc
  • unes gotes d'anís sec
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva
  • sal, pebre i julivert

PREPARACIÓ

El dia abans de fer el plat, poseu en remull la tripa de bacallà i canvieu l'aigua una vegada.
Després renteu-la, traieu el tel negre que fa i poseu-la a escórrer. Comenceu fent arrencar el bull a la tripa en una olla. Mentrestant, comenceu a daurar la ceba tallada en juliana en una paella amb l'oli calent. Aneu-la remenant, tot vigilant que no es cremi. Quan la ceba ja hagi agafat color, afegiu-hi els alls tallats a làmines. Deixeu-los daurar i després incorporeu-hi la tripa de bacallà, prèviament escorreguda i refredada amb aigua freda perquè no quedi enganxada. Un cop estigui lleugerament sofregida, tireu-hi una mica de tomàquet (sense pell ni llavors i trossejat) i després l'aigua del tomàquet. Torneu-ho a remenar, incorporeu-hi el vi blanc i salpebreu-ho. Després afegiu-hi una fulla de llorer, un tros de canó de canyella i unes gotes d'anís sec. Deixeu-ho bullir uns 30 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi les mongetes i coeu-ho 5 minuts més. Finalment, ja podeu servir el plat decorat amb julivert.