Tripa de bacallà amb carxofes i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: José L. Sánchez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Fernández, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g de tripa de bacallà
  • 8 carxofes
  • 8 talls de botifarra negra
  • 1 cabeça d'alls
  • julivert
  • oli i sal
  • pebre
  • 1/4 de l d'aigua per escaldar la tripa Per a la picada:
  • ametlles
  • avellanes
  • 1/2 copeta de vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i afegiu-hi una mica d'all picat i les carxofes. Deixeu-ho coure lentament durant 10 minuts.
Després afegiu-hi l'aigua de la cocció de la tripa i la tripa de bacallà (que prèviament haureu posat en remull durant 24 hores i que haureu netejat, tallat i escaldat). Deixeu-ho coure 5 minuts més. Per fer la picada, poseu les avellanes i les ametlles en un morter i piqueu-les. Després afegiu-hi una mica de vi blanc i remeneu-ho. Tot seguit afegiu la picada a la cassola i remeneu-ho. Salpebreu-ho i poseu-ho al forn a 180 graus durant 5 minuts. Mentrestant, talleu dues rodanxes de botifarra negra i poseu-les en una paella amb oli. Finalment, poseu les tripes i les carxofes en un plat i incorporeu-hi les rodanxes de botifarra. Decoreu-ho amb herbes fresques.