Tripa amb cigrons

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Ramonet

INGREDIENTS

  • 350 g de tripa
  • 150 g de capipota
  • 20 g de cansalada
  • 50 g de xoriço
  • 100 g de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 6 ametlles torrades
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 2 culleradetes de pebre de Caiena
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua

PREPARACIÓ

Comenceu fent un sofregit amb el xoriço i la cansalada i després incorporeu-hi la ceba.
Deixeu-ho coure durant 10 minuts i aleshores tireu-hi el pebre vermell, remeneu-ho bé i afegiu-hi el vi blanc, el llorer i el capipota i la tripa (bullit). Mentre es va coent, feu la picada d'alls i ametlles i aboqueu-la a la cassola juntament amb un parell de bitxos. Feu-ho coure uns 5 minuts, i poc abans de retirar-ho del foc, poseu-hi els cigrons cuits. Un parell de minuts després, ja tindreu el plat a punt.