Trinxat de patata mora i fesols amb botifarra de perol

INGREDIENTS

  • 1 k de patates mores
  • 2 alls
  • Oli d'oliva extra verge
  • Llard de porc i oli d'oliva
  • Sal
  • 300 g de fesols cuits
  • 350 g de botifarra de perol
  • 2 dl de brou fosc natural
  • 25 g de mantega

PREPARACIÓ

1. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan comenci a bullir tireu-hi un pols de sal, i les patates pelades i tallades a trossos regulars.

2. Quan estigui cuita, escorreu bé la patata i passeu-la pel passapurès perquè quedi un purè ben fi.

3. En una paella amb una mica d'oli i una mica de llard, fregiu-hi els alls pelats. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la botifarra sense la tripa i remeneu-la perquè es desfaci. Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi els fesols i deixeu coure 2 minuts més. Barregeu el conjunt amb el purè de patata i remeneu. Poseu el trinxat en llaunes.

4. Reduïu el fons fosc natural fins que tingui densitat de salsa. Lligueu-ho amb una petita nou de mantega i poseu-ho a punt de sal.

5. Serviu les llaunes calentes amb un cordó de salsa pel damunt.