Trinxat amb ou escaldat

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 1 col arrissada
  • 2 patates grosses, varietat mona lisa
  • 80 g de cansalada de papada
  • 150 g de botifarra negra
  • 2 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • oli
  • pebre negre
  • 4 ous
  • aigua mineral
  • sal
  • julivert

PREPARACIÓ

1-Tenim aigua bullint amb un polsim de sal en un pot i hi posem la papada amb un all aixafat, una fulla de llorer i unes boletes de pebre durant 1 hora.



2-Pelem les patates tallant-les a daus. Netegem la col i la tallem a tires, traient els nervis més gruixuts, i ho deixem apartat.



3-Mentrestant, en una paella sofregim amb un all aixafat la botifarra esmicolada fins que ens quedi ben daurada.



4-Traiem la papada una vegada bullida i la reservem. A l'aigua on ha bullit la papada hi posem a bullir la col i la patata durant 30 minuts.



5-Un cop passats els 30 minuts colem la col i la patata i ho escorrem bé. Aquesta barreja ben escorreguda l'afegim a la paella amb la botifarra a foc lent.



6-Repelem la papada i en tallem tires el màxim de fines que puguem. Un cop tallades, en una altra paella amb oli d'oliva ben calent, la fregim per banda i banda fins que ens quedi daurada i ben cruixent, "crunchy".



7-Per fer l'ou escaldat, posem en un pot alt aigua, sal i un rajolí de vinagre, i quan arrenca el bull es remena l'aigua fent com un remolí. Hi aboquem un ou fresc (sense closca) amb molta cura, el deixem bullir 2 minuts i el retirem.



8-Per acabar el plat i servir-lo, apugem el foc de la barreja de botifarra, col i patata fins que ens faci crosta, és a dir, que ens quedi ros, i li donem la volta com si fos una truita.



9-Tallem julivert i ho tirem a sobre.