Trilogia d'albercoc

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Trilogia d'albercoc
  • (per a 8 persones)
  • Per al gelat
  • 1 cullerada de xantana
  • 250 ml de nata (35% mg)
  • 100 g d'orellanes d'albercoc
  • 650 g de natilles
  • 70 g de sucre en pols
  • puré d'albercocs
  • Per al coulis
  • 100 ml de puré d'albercocs
  • 1/2 culleradeta de brins de safrà
  • 50 g de sucre en pols
  • gotes de suc de llimona
  • Per al sarró
  • 50 g de mantega pomada
  • 8 o 10 albercocs ben dolços
  • 1 paquet de fulles de pasta filo

PREPARACIÓ

1. Comencem preparant el gelat de la trilogia d'albercocs. Per fer-ho, barregem en un bol la goma de xantana amb la crema de llet i ho barregem tot plegat amb un batedor de mà fins que obtinguem una crema elàstica.
2. Afegim una mica de natilles al bol i fem servir el batedor de mà per incorporar-la a la barreja. Hi afegim la resta i tornem a barrejar-ho tot.
3. Ara aboquem al recipient el puré d'albercocs i tornem a barrejar-ho tot plegat.
4. Tallem a trossets les orellanes d'albercoc i les afegim a la crema, amb el sucre. Barregem tots els ingredients.
5. Triem uns motlles que puguin anar al congelador i tapem el fons amb paper film. Els omplim amb la barreja del bol i els filmem també pel damunt. Ja els podem congelar!
6. Per a la salsa, comencem per barrejar en un cassó el puré d'albercoc amb el sucre, el suc de llimona i els brins de safrà. Ho posem al foc perquè bulli i ho retirem quan s'hagi reduït.
7. Al cap de 7 o 8 minuts de bull a foc lent, ja estarà. Retirem el cassó del foc I deixem refredar al salsa.
8. Per construir el sarró, el primer pas és tallar els albercocs a trossets
9. Escalfem una paella amb una miqueta de mantega i saltem els albercocs fins que es daurin.
10. Pintem una superfície llisa amb una miqueta de mantega i hi estenem a sobre la pasta filo.
11. Pintem ara, pel damunt, la pasta i la dobleguem per la meitat. Tornem a pintar la part de dalt amb mantega.
12. Triem un motlle rodó, el posem al damunt de la pasta filo i tallem per la vora el que ens sobra. N'obtindrem quatre discos de pasta superposats. Repetim l'operació per obtenir-ne quatre més.
13. Col·loquem els trossets d'albercoc a sobre dels discos superposats i els emboliquem per formar un saquet amb la pasta. Tanquem el saquet amb un cordill.
14. Triem una safata per anar al forn i hi col·loquem al damunt els sarrons. Posem la safata al forn durant 5 minuts, perquè la pasta quedi ben cruixent.
15. Per emplatar-ho, posem uns trossets d'orellana d'albercoc al centre d'un plat i, a sobre, el gelat.
16. Hi tirem una mica de salsa al voltant i a sobre del gelat.
17. Finalment, col·loquem el sarró a sobre del gelat i, si ens agrada, uns brots de menta. Cap a taula!