Tortitas de choclo (Truitetes de blat de moro) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Hernán Serna, Sabadell

INGREDIENTS

  • 2 pots mitjans de blat de moro
  • farina de blat de moro (groga)
  • 2 cebes tendres
  • 2 ous
  • sal
  • sucre
  • llevat en pols
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Prepareu una pasta amb la meitat del blat de moro, els ous, una ceba tendra tallada, mitja cullerada de llevat i una mica de sal. Tritureu-ho fins que la pasta sigui molt fina. Després afegiu-hi la resta de blat de moro i l'altra ceba tendra trinxada. Torneu-ho a passar tot junt per la batedora, però aquesta vegada no cal que sigui tan fina com abans; és millor que hi quedin alguns trossets perquè les tortitas han de tenir una mica de textura.
Aboqueu aquesta pasta en un bol gros i afegiu-hi la farina de blat de moro fins que aconseguiu la consistència d'una massa. Feu-ne porcions petites i aplaneu-les.
Fregiu-les en una paella amb oli abundant i després deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.