Tortitas de choclo (Truitetes de blat de moro) - Colòmbia
- Programa: Karakia
- Cuina: Hernán Serna, Sabadell
INGREDIENTS
- 2 pots mitjans de blat de moro
- farina de blat de moro (groga)
- 2 cebes tendres
- 2 ous
- sal
- sucre
- llevat en pols
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Prepareu una pasta amb la meitat del blat de moro, els ous, una ceba tendra tallada, mitja cullerada de llevat i una mica de sal. Tritureu-ho fins que la pasta sigui molt fina. Després afegiu-hi la resta de blat de moro i l'altra ceba tendra trinxada. Torneu-ho a passar tot junt per la batedora, però aquesta vegada no cal que sigui tan fina com abans; és millor que hi quedin alguns trossets perquè les tortitas han de tenir una mica de textura.
Aboqueu aquesta pasta en un bol gros i afegiu-hi la farina de blat de moro fins que aconseguiu la consistència d'una massa. Feu-ne porcions petites i aplaneu-les.
Fregiu-les en una paella amb oli abundant i després deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
Aboqueu aquesta pasta en un bol gros i afegiu-hi la farina de blat de moro fins que aconseguiu la consistència d'una massa. Feu-ne porcions petites i aplaneu-les.
Fregiu-les en una paella amb oli abundant i després deixeu-les escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.